A A A

Livet i regnskoven

Naturfag|Faglig læsning

  • Livet i regnskoven
    Livet i regnskoven
Pris:119.20kr

Livet i regnskoven egner sig til faglig læsning og natur/teknologi-undervisningen i 2. - 4. klasse. Bogens indhold har appeal og er med til at skabe læselyst. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og er velegnet til faglig læsning. Bogens lix-tal er på 18 og kan læses af mange elever fra midten af 2. klasse. Flere titler i serien 'Let fagligt' er under udarbejdelse.

I bogen 'Livet i regnskoven' fortælles om regnskoven som biotop og dens mangfoldige biodiversitet. Floden som regnskovens motorvej behandles, og der fokuseres på livet i byen og på landet. I bogen gennemgås udvalgte planter fra regnskoven (kakao, banan og kokos) og en række af Amazonregnskovens mest markante dyr beskrives. Bl.a. giftfrøer, leguan, viperslange, capuchinabe, brøleaber, dovendyr, arapapegøje og tukan. I afsnittet ' Hjælp til dyr i nød' fokuseres på hvordan frivillige støtter udsatte dyr. I opslaget 'Støt regnskoven' lægges der vægt på, at vi alle har et ansvar og kan være med til at gøre en forskel.
Teksten er i store dele af bogen skrevet i jeg-form. Jeg-personen tager læseren med på tur i den eksotiske og fremmedartede regnskov. Bogen kan benyttes i klasseundervisning i natur/teknologi, dansk, ulandsformidling eller som faglig læsning.

Bogen retter sig natur/teknologi, dansk og u-Iandsformidling, samt tværfaglige emnearbejder, hvor dyreliv, biodiversitet og levevilokår i andre kulturer er det pædagogiske og faglige omdrejningspunkt. Bogen kan bruges i klasseundervisning eller som faglig læsning i 2. - 4. klasse.
Bogen har LIX 18